Hertenstoofvlees met parmezaanpuree en spruitjesschotel

 
Hoofdgerecht
4 personen
Gemakkelijk
45 minuten (+ 1 nacht ontdooien + 15 minuten in de oven)

Hertenstoofvlees met parmezaanpuree en spruitjesschotel

Ingrediënten:
  • 1 kg
    hertenstoofvlees EXCELLENCE®
  • 1
    groenteschotel spruiten met spek EXCELLENCE®
  • 2 stengels
    groene selder
  • 200 g
    miniworteltjes
  • 3
    bio-uien
  • 2 teentjes
    look
  • 1 kg
    bioaardappelen
  • 200 ml
    Tawny porto
  • 300 ml
    vloeibare wildfond EXCELLENCE®
  • 200 g
    Parmezaanse kaas CASALE ANTICO®
  • 5 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • ½ el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 2 takjes
    peterselie
  • peper en zout PORTLAND®
  • 4 sneetjes
    peperkoek KEMPI®

Bereidingswijze:

Ontdooi het hertenstoofvlees.

Warm de oven voor op 185 °C.

Pel de uien en snijd in reepjes.

Pel de knoflook en snijd fijn.

Stoof samen glazig in de boter en de olijfolie.

Voeg het vlees toe en bak mee.

Giet de fond en de porto erbij en laat 35 minuten garen.

Schil ondertussen de wortelen en snijd in schijfjes.

Was de selder en snijd in fijne reepjes.

Voeg de groenten toe aan het stoofvlees.

Kruid met peper en zout en kook verder gaar.

Zet de groenteschotel met spruiten 15 minuten in de oven.

Schil de aardappelen, breng aan de kook in gezouten water en giet af wanneer ze gaar zijn.

Pureer, rasp er de Parmezaanse kaas over en roer erdoor.

Kruid met peper en zout.

Dresseer de borden en werk af met de peterselie en de peperkoek.