Hertenstoofpotje met bruin abdijbier

 
Hoofdgerecht
4 personen
Moeilijk
2 uur (+ 1 nacht ontdooien)

Hertenstoofpotje met bruin abdijbier

Ingrediënten:
  • 400 g
    bosmengeling
  • 1/2
    knolselder
  • 125 g
    verse veenbessen
  • 125 g
    blauwe bessen
  • 2 sneetjes
    peperkoek KEMPI®
  • 2 el
    pistachenoten TRADER JOE’S®
  • 1 ½ kg
    hertenstoofvlees EXCELLENCE®
  • 300 ml
    bruin abdijbier ABDIJ VAN 'T PARK®
  • 1/2 blokje
    rundsbouillon PORTLAND®
  • 3 el
    tarwebloem ALBONA®
  • 1 takje
    biopeterselie
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 3 el
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 200 ml
    water
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Ontdooi het hertenstoofvlees. Bak de inhoud van 1 pakje stoofvlees kort aan in 1 eetlepel boter en bestrooi met 1 eetlepel bloem, wat peper en zout.

Blus met 1 dl abdijbier en giet over in een stoofpot.

Doe hetzelfde met de andere pakjes.

Voeg het water, het halve bouillonblokje en de veenbessen toe aan de stoofpot en stoof 90 minuten op een laag vuur met het deksel op de pot.

Verwarm na 30 minuten de oven voor op 200 °C.

Snipper de peterselie fijn en verkruimel de peperkoek.

Snijd de knolselder in frietjes van 1 cm dik en meng met de fijngesnipperde peterselie, 1 eetlepel olijfolie en zout.

Zet 40 minuten in de oven en schep regelmatig om.

Voeg ondertussen de blauwe bessen en de verkruimelde peperkoek toe aan de stoofpot.

Kruid af met peper en zout.

Maak de bosmengeling schoon en bak bruin in 1 eetlepel olijfolie.

Hak de pistachenoten fijn en rooster in een pan zonder vetstof.

Dresseer het stoofvlees, de frietjes en de bosmengeling op de borden en werk af met de pistachenoten.