Hertensteak met gedroogde vijgen en rodewijnsaus

 
Wild
2 personen
Gemakkelijk
40 minuten (+ 1 nacht ontdooitijd)

Hertensteak met gedroogde vijgen en rodewijnsaus

Ingrediënten:
  • 2
    hertensteaks EXCELLENCE®
  • 400 ml
    wildfond EXCELLENCE®
  • 6
    pommes duchesse EXCELLENCE®
  • 8
    gedroogde vijgen TRADER JOE'S®
  • 125 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 10
    biohazelnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 5
    sjalotten
  • 1 teentje
    look
  • 3 takjes
    tijm
  • zout PORTLAND®
  • peper PORTLAND®
  • 400 ml
    Niño perdido

Bereidingswijze:

Haal de hertensteaks de avond voordien uit de diepvries en laat een nachtje ontdooien in de koelkast.

Stoof de fijngesneden knoflook en 1 gesnipperde sjalot in 50 g boter met een takje tijm.

Giet de fond en de wijn erbij en laat 20 minuten koken.

Zeef, voeg 25 g koude klontjes boter toe en roer goed.

Doe de vijgen erbij en breng op smaak met peper en zout.

Snijd vier sjalotten in ringen en stoof glazig in 25 g boter.

Bak de steaks in de rest van de boter en breng op smaak met peper en zout.

Haal uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 7 minuten rusten.

Frituur de pommes duchesse op 180 °C.

Dresseer de borden met sneetjes steak, saus, sjalotten, gehakte hazelnoten en tijm. Serveer met de pommes duchesse.