Herfsttaart met kersenhart

 
Dessert
2 personen
Gemakkelijk
40 minuten (+ 2 x 30 minuten in de oven + 60 minuten in de koelkast)

Herfsttaart met kersenhart

Ingrediënten:
  • 2 zakjes
    vloeibaar chocoladecakedeeg ALBONA®
  • 500 g
    mascarpone MILSANI®
  • 225 g
    kersenconfituur TAMARA®
  • 1
    roze pompelmoes
  • 125 g
    blauwe bessen
  • 5
    biowalnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 5
    biohazelnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 200 g
    pure chocolade CHÂTEAU®
  • 100 ml
    room MELRO®
  • 40 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 25 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 8 takjes
    rozemarijn

Bereidingswijze:

Vet twee ronde cakevormen in met wat boter en doe er telkens een zakje vloeibaar cakedeeg in.

Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

De cakes zijn klaar als je met een mes in het midden prikt en er geen deeg meekomt. Haal uit de vorm en laat afkoelen.

Leg een cake op een serveerschaal en doe er de kersenconfituur op.

Plaats de andere cake erbovenop en smeer er een mengsel van mascarpone en suiker over.

Warm de room op tot hij kookt in een microgolfoven op 600 W.

Voeg de gehakte chocolade toe en roer tot alles gesmolten is.

Doe de rest van de boter erbij en roer.

Giet de saus over de cake en werk af met blauwe bessen, takjes rozemarijn, schijfjes pompelmoes en de noten.

Plaats minimum 1 uur in de koelkast voor het opdienen.

Deze taart kan je perfect afwerken met versiering naar keuze, voor een extra herfstige toets.