Groenteschotel met balsamicosiroop

 
Bijgerechten
4 personen
Gemiddeld
35 minuten

Groenteschotel met balsamicosiroop

Ingrediënten:
  • 150 g
    spruiten
  • 100 g
    sperziebonen
  • 150 g
    pitloze blauwe druiven
  • 75 g
    pecannoten TRADER JOE’S®
  • 60 g
    Parmezaanse kaas CASALE®
  • 50 g
    kristalsuiker MOUNTAIN®
  • 1 teentje
    look
  • 2 takjes
    verse biotijm
  • 100 ml
    biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • 4 kl
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 2 el
    vloeibare honing HONEYSUN®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de spruitjes, verwijder eventueel de buitenste blaadjes en halveer.

Was de boontjes en maak schoon.

Kook beide groenten 3 minuten, giet af en houd onder koud water.

Was de druiven en verspreid samen met de groenten over een bakplaat met bakpapier.

Besprenkel met 3 koffielepels olijfolie en strooi er de blaadjes van een takje tijm over.

Plet de knoflook met de schil en leg tussen de groenten.

Rooster 30 minuten en schud de groenten af en toe door elkaar.

Breng intussen de balsamicoazijn en de suiker aan de kook op een hoog vuur.

Zet het vuur zachter wanneer het mengsel begint te koken en laat 15 minuten sudderen tot een siroop.

Laat afkoelen zodat de siroop nog dikker wordt.

Verwijder de knoflook uit de groentemengeling en smeer de balsamicosiroop over de groenten.

Bak de pecannoten kort in de rest van de olijfolie en lepel er daarna de honing over.

Werk de groenteschotel af met de noten, geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de tijm.

Tip

Voeg tijdens het koken van de balsamicosiroop wat extra smaak toe met bijvoorbeeld citroenzeste. De siroop blijft lang goed in een afgesloten fles en is heel lekker bij salades.