Glaasje met wilde zalm, crème van geitenkaas en groene gazpacho

 
Vis
2 personen
Gemakkelijk
40 minuten

Glaasje met wilde zalm, crème van geitenkaas en groene gazpacho

Ingrediënten:
  • 2 sneetjes
    rode zalm GOLDEN SEAFOOD®
  • 2 sneetjes
    geitenkaas CHÈVREFIN®
  • 2 el
    room MELRO®
  • 1 el
    citroensap
  • 500 g
    erwten ALL SEASONS®
  • 1 blokje
    vetarme groentebouillon PORTLAND®
  • 1 teentje
    look
  • 1
    sjalot
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 2
    munttakjes
  • peper PORTLAND®
  • zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Pel en snipper de sjalot en knoflook fijn.

Stoof in de olijfolie.

Voeg de erwten toe en bak 10 minuten mee.

Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.

Laat 10 minuten koken.

Haal de bouillon van het vuur.

Pluk de blaadjes van een munttakje en voeg toe.

Voeg de room toe.

Breng op smaak met peper en zout en roer alles door elkaar.

Haal daarna alles door een zeef en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Giet de koude soep in een glaasje. Voeg een sneetje gerookte zalm toe.

Voeg vervolgens het citroensap en een sneetje geitenkaas zonder schimmelrand toe.

Werk af met een munttakje.