Glaasje met pompoencrème en gemarineerde scampi

 
Hapjes
4 personen
Moeilijk
50 minuten (+ 1 nacht ontdooien)

Glaasje met pompoencrème en gemarineerde scampi

Ingrediënten:
  • 4
    gepelde scampi GOLDEN SEAFOOD®
  • 1/2
    biopompoen
  • 2
    wortelen
  • 1
    bio-ui
  • 1/4
    galiameloen
  • 2 dl
    culinaire room MELRO®
  • 1 dl
    halfvolle melk MILSA®
  • 125 g
    Parmezaanse kaas CASALE®
  • 1 el
    biohazelnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 1 teentje
    look
  • 2 cm
    biogember
  • 4 el
    vloeibare honing HONEYSUN®
  • 2 el
    biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 2 el
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Ontdooi de scampi.

Pel de look en hak fijn.

Schil de gember en rasp fijn.

Meng de look, gember, honing en balsamicoazijn.

Giet over de scampi, schep om en laat 30 minuten marineren.

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.

Schil de wortelen en snijd in blokjes.

Hak de biohazelnoten fijn.

Pel de ui, snipper fijn en stoof samen met de noten glazig in 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter.

Voeg de pompoen en wortelen toe, stoof licht aan en giet 1 dl room erbij.

Verwijder de zaadlijsten van de meloen en snijd er 4 bolletjes uit met een meloenboor.

Bak de scampi in een hete pan en giet de rest van de marinade erbij.

Haal van het vuur wanneer de marinade begint te karamelliseren.

Wrijf de scampi met een tang door het aanbaksel en steek telkens een scampi en een meloenbolletje op een prikker.

Giet de blokjes pompoen en wortel af, doe in een blender met de rest van de olijfolie en de boter en mix tot een gladde crème.

Breng de melk met de rest van de room aan de kook.

Rasp de Parmezaans erover en laat al roerend oplossen.

Zeef en klop op tot schuim met een elektrische mixer.

Doe de pompoencrème in glaasjes, vul verder aan met het kaasschuim, werk af met de prikker en kruid af met peper en zout.