Gingerbreadmankoekjes

 
Dessert
4 personen
Gemiddeld
30 minuten (+ 4 uur in de koelkast + 15 minuten in de oven)

Gingerbreadmankoekjes

Ingrediënten:
  • 225 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 160 g
    lichtbruine suiker
  • 160 g
    peer-appel-dadelstroop SIRO®
  • 5 cm
    biogember
  • 2
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 515 g
    zelfrijzende bloem ALBONA®
  • 1 el
    nootmuskaat PORTLAND®
  • snuifje
    zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Schil de gember en rasp fijn.

Meng de boter, suiker en stroop.

Voeg de eieren toe en roer tot alles is opgenomen.

Voeg de gember toe.

Meng in een aparte kom 500 g bloem, de nootmuskaat en zout.

Voeg geleidelijk toe aan het mengsel tot het homogeen is.

Laat het deeg minimaal 4 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bestrooi het werkblad met de rest van de bloem.

Rol het deeg uit tot het een dikte heeft van 3 mm.

Snijd er met een vormpje koekjes uit en leg op een bakplaat met bakpapier.

Laat voldoende plaats tussen de koekjes, want ze zetten tijdens het bakken uit.

Zet 15 minuten in de oven.

Herhaal tot het deeg op is.