Gevulde kwartels met dadel-sinaasappelcrème

 
Hoofdgerecht
4 personen
Moeilijk
45 minuten (+ 1 nacht ontdooien in de koelkast)

Gevulde kwartels met dadel-sinaasappelcrème

Ingrediënten:
  • 4
    gevulde kwartels EXCELLENCE®
  • 12
    pommes duchesse EXCELLENCE®
  • 1
    perssinaasappel
  • 1
    citroen
  • 120 g
    gedroogde dadels TRADER JOE'S®
  • 70 g
    ongezouten cashewnoten TRADER JOE’S®
  • 3 el
    bakken en braden BRATELLA®
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Ontdooi de kwartels.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Spoel de kwartels en dep droog met keukenpapier.

Meng de olijfolie met de Bratella en smeer er iedere kwartel mee in.

Kruid met peper en zout en zet 30 minuten in de oven.

Bestrijk om de 10 minuten opnieuw in met het olijfoliemengsel.

Pers ondertussen de sinaasappel en de citroen.

Verwarm samen met de dadels in een steelpan.

Zet onder water en laat inkoken op een laag vuur.

Giet in een blender en mix tot een egale massa.

Voeg nog wat water toe als de crème nog te dik is.

Hak de cashewnoten fijn en rooster bruin in een pan zonder vetstof.

Verwarm de frituurpan voor op 180 °C.

Haal de kwartels uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat eventjes rusten.

Frituur ondertussen de pommes duchesse goudbruin.

Dresseer de borden met een lepel van de dadel-sinaasappelcrème.

Schik de kwartels erbij.

Werk af met de cashewcrumble, rasp er wat sinaasappelzeste over en kruid met peper.

Serveer met de pommes duchesse.