Gevulde kwartels met blauwe druiven en abrikozen in portosaus

 
Gevogelte
6 personen
Gemakkelijk
40 minuten (+ 1 nacht ontdooien + 20 min. in de oven)

Gevulde kwartels met blauwe druiven en abrikozen in portosaus

Ingrediënten:
  • 6
    gevulde kwartels met portosaus EXCELLENCE®
  • 400 ml
    vloeibare gevogeltefond EXCELLENCE®
  • 300 g
    krieltjes EXCELLENCE®
  • 12
    gedroogde abrikozen TRADER JOE'S®
  • 250 g
    blauwe druiven
  • 200 ml
    Tawny porto LOURENCO
  • 4 teentjes
    look
  • 6
    sjalotten
  • 205 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 2 el
    rozemarijn PORTLAND®
  • 6 takjes
    tijm
  • 3 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • peper PORTLAND®
  • zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Ontdooi de kwartels in de koelkast.

Schik in een ovenschaal en smeer op elke kwartel 30 g boter.

Leg er druiventrosjes, gedroogde abrikozen, 3 gekneusde teentjes knoflook en 4 gehalveerde sjalotten tussen.

Breng op smaak met olijfolie, peper, zout, rozemarijn en tijm.

Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Kook de krieltjes met de schil in gezouten water.

Snijd de overige sjalotten en de knoflook fijn en stoof in 25 g boter.

Blus met de porto, laat de alcohol verdampen en roer om.

Giet de fond erbij, breng op smaak met peper en zout en laat inkoken op een hoog vuur. Zet de ovenschaal op tafel en serveer met de saus en de krieltjes.