Gevuld kalkoengebraad met veenbessen en pistachenoten

 
Hoofdgerecht
4 personen
Gemakkelijk
10 minuten (+ 1 nacht ontdooien + 50 minuten in de oven)

Gevuld kalkoengebraad met veenbessen en pistachenoten

Ingrediënten:
  • 8 sneetjes
    mager ontbijtspek DÉLIFIN®
  • 16
    pommes duchesse EXCELLENCE®
  • 250 g
    fijne boontjes
  • 4 el
    veenbessen
  • 25 g
    pistachenoten TRADER JOE’S®
  • 1 el
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 2
    takjes biotijm
  • 1
    gevuld kalkoengebraad met champignons EXCELLENCE®

Bereidingswijze:

Ontdooi het gebraad.

Verwarm de oven voor op 185 °C.

Bak het kalkoengebraad en de helft van de veenbessen 50 minuten in de oven.

Kook de boontjes gaar in gezouten water.

Giet af en houd even onder stromend koud water zodat ze knapperig blijven.

Draai telkens een reepje spek rond een achttal boontjes.

Bak bruin in de boter.

Hak de pistachenoten grof.

Frituur de pommes duchesse op 180 °C.

Werk het gebraad af met de bonenrolletjes, de pistachenoten, de tijm en de rest van de veenbessen.