Gevuld kalkoengebraad met sinaasappel-abrikozensaus

 
Hoofdgerecht
4 personen
Moeilijk
1 uur (+ 1 nacht ontdooien)

Gevuld kalkoengebraad met sinaasappel-abrikozensaus

Ingrediënten:
  • 1
    gevuld kalkoengebraad EXCELLENCE®
  • 3
    rode uien
  • 2
    wortels
  • 1
    biocitroen
  • 3
    sinaasappels
  • 50 g
    gedroogde abrikozen TRADER JOE’S®
  • 250 g
    abrikozenconfituur TAMARA®
  • 2 dl
    volle room MELRO®
  • 3 takjes
    biobieslook
  • 3 takjes
    biopeterselie
  • 1 el
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 1 el
    vloeibare honing HONEYSUN®
  • 2 el
    sausbinder voor donkere sauzen REGALO®
  • 1 el
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Ontdooi het kalkoengebraad. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de uien en snijd in partjes. Schil de wortelen, halveer en snijd in reepjes. Zet het ontdooide kalkoengebraad en de groenten 50 minuten in de oven. Bak het gebraad daarna rondom aan in een pan met de boter. Hou apart en dek af met aluminiumfolie. Pers 2 sinaasappels en schraap wat zeste van de schil. Blus de pan van het gebraad met het sinaasappelsap en roer de aanbaksels los. Pers de citroen. Voeg het citroensap, de abrikozenconfituur, de honing, de zeste en de gedroogde abrikozen toe en laat tot de helft inkoken. Zeef de saus, voeg de sausbinder toe en laat nog 2 minuten doorkoken. Voeg de room toe en laat nog even meekoken. Hak de peterselie fijn. Snijd de laatste sinaasappel in partjes en voeg enkele toe. Breng op smaak met de suiker, peper en zout. Snijd het gebraad in plakjes van 1 cm, overgiet met een beetje saus en werk af met enkele sinaasappelpartjes en fijngehakte peterselie en bieslook. Serveer met de groenten.