Gevuld kalkoengebraad met mosterdsaus en appel-witloofslaatje

 
Gevogelte
2 personen
Gemakkelijk
45 minuten (+ 1 nacht ontdooien + 45 tot 60 minuten in de oven)

Gevuld kalkoengebraad met mosterdsaus en appel-witloofslaatje

Ingrediënten:
  • 1
    gevuld kalkoengebraad EXCELLENCE®
  • 1 zakje
    kant-en-klare mosterdsaus EXCELLENCE®
  • 1
    grannysmithappel
  • 2 stronken
    witloof
  • 10
    pistachenoten TRADER JOE'S®
  • 20 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • peper PORTLAND®
  • zout PORTLAND®
  • 100 g
    aardappelschijfjes ALL SEASONS®
  • 1 takje
    oregano

Bereidingswijze:

Haal het kalkoengebraad de avond voordien uit de diepvries en laat een nachtje ontdooien in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg het ontdooide kalkoengebraad in een ovenschaal.

Verdeel de boter in blokjes en leg erop.

Plaats 45 tot 60 minuten in de oven.

Plaats de aardappelschijfjes na 10 minuten in de oven.

Maak de witloof schoon, halveer in de lengte en snijd het harde gedeelte eruit.

Houd enkele bladeren apart om te serveren, en snijd de rest fijn.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne stukjes.

Doe in een kom met de witloof en meng.

Verwijder de schil van de pistachenoten.

Snijd de pistachevruchten en de veenbessen fijn.

Voeg toe aan de appel-witloofsalade.

Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.

Warm de mosterdsaus op.

Snijd het vlees in sneetjes.

Dresseer samen met de aardappelschijfjes, de salade en de mosterdsaus op de borden.