Gevuld kalkoengebraad met champignonsaus

 
Gevogelte
2 personen
Gemakkelijk
45 minuten (+ 1 nacht ontdooien + 45 minuten in de oven)

Gevuld kalkoengebraad met champignonsaus

Ingrediënten:
  • 1
    gevuld kalkoengebraad met appel & rozijnen EXCELLENCE®
  • 1 pakje
    kant-en-klare champignonsaus EXCELLENCE®
  • 300 g
    pommes duchesse EXCELLENCE®
  • 200 g
    bosmengeling
  • 160 g
    sperziebonen
  • 200 g
    spekreepjes DÉLIFIN®
  • 40 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • peper PORTLAND®
  • zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Haal het kalkoengebraad de avond voordien uit de diepvries en laat een nachtje ontdooien in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe in een ovenschaal en leg er 20 g boter in klontjes op.

Plaats 45 minuten in de oven.

Verwarm de frituurpan voor op 180 °C.

Maak de sperziebonen schoon en kook 15 minuten in gezouten water.

Bak de spekjes.

Schep op een vel keukenpapier en laat uitlekken.

Doe de rest van de boter in de pan.

Bak de bosmengeling bruin en breng op smaak met peper en zout.

Frituur de pommes duchesse mooi goudbruin en krokant.

Warm de saus op.

Snijd het gebraad in sneetjes en dresseer op de borden met de groenten, de spekjes en de saus.

Serveer met de pommes duchesse.