Gepocheerde peer met amandelcrumble

 
Dessert
4 personen
Moeilijk
30 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Gepocheerde peer met amandelcrumble

Ingrediënten:
  • 4
    conferenceperen
  • 5 cl
    citroensap REGALO®
  • 30 cl
    fairtradewijn Chardonnay-Chenin blanc
  • 120 g
    pure chocolade CHÂTEAU®
  • 10 g
    tarwebloem ALBONA®
  • 75 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 50 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 50 g
    druiven-/notenmuesli GOLDEN BRIDGE®
  • 100 g
    bioamandelen TRADER JOE'S BIO®
  • zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 175 °C. Pers de citroen. Verwarm de wijn, 25 g suiker, het citroensap en een snuifje zout in een sauspan op een middelmatig vuur.

Roer tot de suiker opgelost is.

Schil de peren en voeg toe. Giet er indien nodig water bij zodat ze helemaal onderstaan.

Laat maximaal 30 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Hak ondertussen de amandelen fijn en verdeel de boter in stukjes.

Meng beiden met de bloem, de fijnekorrelsuiker, de muesli en een snuifje zout.

Strijk het deeg uit over een bakplaat met bakpapier. Hou het maximaal 1 cm dik.

Bak 30 minuten.

Haal ondertussen de peren uit de pan en laat afkoelen. Ze moeten zacht, maar niet plat zijn.

Laat de rest van de pot inkoken tot een dikke saus.

Haal het deeg uit de oven, laat afkoelen en verkruimel.

Smelt de chocolade au bain-marie.

Dip het onderste van elke peer in de chocolade en vervolgens in de amandelcrumble.

Schik de peren op de borden, dresseer met nog wat crumble en serveer de saus apart.