Gegrilde zalm met boter-citroensaus en zalf van bloemkool

 
Vis
2 personen
Gemakkelijk
30 minuten

Gegrilde zalm met boter-citroensaus en zalf van bloemkool

Ingrediënten:
  • 2
    verse zalmfilets GOLDEN SEAFOOD®
  • 50 ml
    vloeibare visfond EXCELLENCE®
  • 250 ml
    bronwater ROCHEVAL®
  • 1/2
    bloemkool
  • 1
    citroen
  • 1
    sjalot
  • 50 ml
    Chardonnay Pays d'Oc IGP
  • 100 g
    artisanale zachte boter MARC GUISELIN®
  • 4 el
    room MELRO®
  • 4 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 250 ml
    volle melk MILSA®
  • 1 tl
    nootmuskaat PORTLAND®
  • peper PORTLAND®
  • zout PORTLAND®
  • 1 takje
    rozemarijn
  • 1 takje
    peterselie

Bereidingswijze:

Pers een halve citroen uit.

Stoof in een sauspannetje de gesnipperde sjalot in de boter.

Voeg de helft van het citroensap, de peterselie, de wijn en de visfond toe.

Laat 1 minuut inkoken en doe er 2 eetlepels room bij.

Breng op smaak met peper en zout, roer goed en zeef.

Kook de bloemkoolroosjes gaar in melk met het water en wat zout.

Snijd enkele roosjes in schijfjes en bak in 2 eetlepels olijfolie.

Mix de rest van de bloemkool met 2 eetlepels room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Gril de zalmfilets en dresseer met de bloemkoolcrème en de gebakken schijfjes op de borden.

Werk af met de saus, rozemarijn, peper, zout en een schijfje citroen.