Geglazuurde eendenborstfilet met bosmengeling en aardappelcrème

 
Gevogelte
2 personen
Gemakkelijk
50 minuten (+ 1 nacht ontdooitijd)

Geglazuurde eendenborstfilet met bosmengeling en aardappelcrème

Ingrediënten:
  • 1
    eendenborstfilet EXCELLENCE®
  • 4 el
    vloeibare honing HONEYSUN®
  • 200 g
    bosmengeling
  • 500 g
    Nicola-aardappelen
  • 170 g
    sperziebonen
  • 50 ml
    culinaire room MELRO®
  • 100 ml
    bronwater ROCHEVAL®
  • 10
    biohazelnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 1
    sjalot
  • 50 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 3 el
    biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • 1/4 blokje
    vetarme kippenbouillon PORTLAND®
  • 1 tl
    tijm PORTLAND®
  • peper PORTLAND®
  • zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Ontdooi de filet in de koelkast.

Maak de bonen schoon, schil de aardappelen en kook elk afzonderlijk.

Giet de aardappelen af, pureer met de room en breng op smaak met peper en zout.

Bak de bosmengeling in wat boter.

Maak kruiselingse sneden in de vetrand van de filets en vorm een ruitjespatroon.

Bak 5 minuten op de vetrand, breng op smaak met peper en zout, draai om en bak nog 1 minuut.

Leg in een ovenschaal met de vetrand naar boven en smeer op elke filet 1 eetlepel honing.

Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.

Haal de schaal eruit, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

Bak een gesnipperde sjalot in de pan met het vet van het vlees.

Voeg indien nodig wat boter toe.

Doe de balsamicoazijn, het water en de kippenbouillon erbij.

Breng aan de kook en roer om.

Voeg de rest van de honing en tijm toe, bind de saus met wat boter en zeef.

Dresseer de borden met de aardappelcrème en leg er sneetjes filet op.

Werk af met saus, bonen, bosmengeling en gehakte hazelnoten.