Fruitige theecake

 
Dessert
4 - 6 personen
Gemakkelijk
30 minuten (+ 60 minuten in de oven)

Fruitige theecake

Ingrediënten:
  • 50 g
    rozijnen TRADER JOE'S®
  • 25 g
    biowalnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 120 g
    blauwe bessen
  • 1 zakje
    zwarte thee WESTMINSTER®
  • 25 g
    paranoten TRADER JOE'S®
  • 4
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 3 el
    volle melk MILSA®
  • 270 g
    zelfrijzende bloem ALBONA®
  • snuifje
    zout PORTLAND®
  • 265 g
    artisanale zachte boter MARC GUISELIN®
  • 250 g
    kristalsuiker MOUNTAIN®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Houd 15 g boter apart om de bakvorm mee in te vetten en 20 g bloem om de bakvorm mee te bestuiven.

Doe de suiker, de eieren, een snuifje zout en de rest van de boter en de bloem in een grote mengkom.

Meng tot een egale massa.

Verwarm de melk, giet in een kopje en voeg het theezakje toe.

Laat 10 minuten trekken en voeg de melk toe aan het deeg.

Hak de noten fijn.

Schep voorzichtig de blauwe bessen, de rozijnen en de gehakte noten onder het deeg.

Vet met het restje boter de bakvorm in en bestuif met de bloem.

Giet het deeg in de bakvorm.

Bak de cake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake mooi goudbruin is.

Haal de cake uit de oven en uit de bakvorm en laat afkoelen alvorens aan te snijden.