Frittata

 
Vlees
4 personen
Gemakkelijk
50 minuten

Frittata

Ingrediënten:
  • 10
    verse eieren MAMIE POULE®
  • 125 g
    doperwten KING’S CROWN®
  • 250 g
    biopompoen
  • 100 g
    chorizo (zacht) PANDA®
  • 1
    rode ui
  • 200 g
    fetakaas
  • 50 g
    biopijnboompitten TRADER JOE’S BIO®
  • 15 g
    platte biopeterselie
  • 4 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof, haal uit de pan en houd apart.

Verwijder de zaadlijsten en de schil van de pompoen.

Snijd in blokjes en verspreid over een bakplaat met bakpapier.

Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en zet 30 minuten in de oven.

Snijd de ui in ringen en stoof het grootste deel ervan glazig in 2 eetlepels olijfolie.

Gebruik een pan met antiaanbaklaag die in de oven kan.

Ontvel de chorizo en snijd in blokjes.

Voeg toe aan de pan en bak 10 minuten op een zacht vuur.

Laat de erwten uitlekken en voeg toe.

Verwarm de oven voor op grillstand.

Kluts de eieren tot een egale massa en kruid met peper en zout.

Verbrokkel het grootste deel van de feta over de pan.

Doe de pompoenblokjes en het grootste deel van de pijnboompitten erbij.

Hak het grootste deel van de peterselie fijn en voeg toe.

Kruid met peper en zout en giet de geklutste eieren erover.

Laat 15 minuten op een zacht vuur garen zonder te roeren.

Zet de pan daarna nog 5 minuten in de oven.

De frittata is gaar als de eieren mooi gestold zijn en de bovenkant goudbruin is.

Haal uit de oven en laat nog enkele minuutjes afkoelen.

Werk af met de rest van de uiringen, fetakaas, peterselie, pijnboompitten en peper.