Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Frisse couscous met mozzarella en serranoham

 
Vlees
4 personen
Gemakkelijk
25 minuten

Frisse couscous met mozzarella en serranoham

Ingrediënten:
  • 400 g
    biocouscous BON-RI BIO®
  • 125 g
    mozzarella CASALE FRESCO®
  • 100 g
    serranoham DÉLIFIN®
  • 1 el
    biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • 1 tl
    dijonmosterd REGALO®
  • 6 el
    extra olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 1 el
    paprikapoeder PORTLAND®
  • 1
    sinaasappel
  • 1/4
    komkommer
  • 1
    rode paprika
  • 5 takjes
    munt
  • 2 takjes
    basilicum
  • 1
    citroen
  • 1/4
    ui

Bereidingswijze:

Breng 500 ml water aan de kook.

Verwijder de pan van het vuur. Voeg 400 g couscous toe en roer goed. Dek de pot af en laat 5 minuten rusten.

Maak in de tussentijd de vinaigrette. Meng daarvoor het sap van de sinaasappel, de balsamicoazijn, de mosterd en de olijfolie.

Meng de vinaigrette met de couscous en laat verder afkoelen.

Schraap de zaadlijsten met een klein lepeltje uit de komkommer. Snijd de komkommer, de paprika en de ui in heel fijne blokjes.

Schep de groenteblokjes door de couscous.

Hak de munt en de basilicum fijn, en meng samen met het paprikapoeder onder de couscous.

Trek de mozzarella in stukjes uiteen.

Verdeel de mozzarellastukjes samen met de serranoham onder de couscous.

Schep de couscous op 4 borden en besprenkel met citroensap.