Fazant à la Brabançonne

 
Wild
4 personen
Gemakkelijk
45 minuten (+ 1 nacht ontdooien)

Fazant à la Brabançonne

Ingrediënten:
  • 400 ml
    vloeibare wildfond EXCELLENCE®
  • 12
    pommes duchesse EXCELLENCE®
  • 2 stronken
    witloof
  • 100 g
    spekreepjes DÉLIFIN®
  • 150 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 1
    sjalot
  • peper PORTLAND®
  • zout PORTLAND®
  • 4
    fazantenborstfilets EXCELLENCE®
  • 2 takjes
    oregano
  • 100 g
    artisanale gezouten boter MARC GUISELIN®

Bereidingswijze:

Halveer de witloofstronken in de lengte en bak gaar in 40 g boter.

Bak de spekreepjes, laat uitlekken op keukenpapier en bak beide kanten van de filets in 40 g boter.

Kruid met peper en zout, verpak in aluminiumfolie en laat rusten.

Pel en snipper de sjalot fijn, giet het vet in de pan weg, smelt 20 g boter en stoof de sjalot glazig.

Blus met de fond, roer om en laat inkoken.

Zeef, roer de rest van de boter door de saus en kruid met peper en zout.

Frituur de pommes duchesse op 180 °C.

Smelt de gezouten boter.

Schik alles mooi op een bord en werk af met de saus, de gesmolten gezouten boter, de spekreepjes en de oregano.