Everzwijnstoofvlees met veenbessen en pastinaakfrietjes

 
Hoofdgerecht
4 personen
Gemakkelijk
90 minuten (+ 1 nacht ontdooien)

Everzwijnstoofvlees met veenbessen en pastinaakfrietjes

Ingrediënten:
  • 1 kg
    everzwijnstoofvlees EXCELLENCE®
  • 2
    pastinaken
  • 2 stengels
    groene selder
  • 2
    wortelen
  • 3
    bio-uien
  • 2 teentjes
    look
  • 350 g
    veenbessen
  • 400 g
    aardappelnootjes PRIMO FRIES®
  • 400 ml
    vloeibare wildfond EXCELLENCE®
  • 300 ml
    Italiaanse merlot
  • 250 ml
    mineraalwater ROCHEVAL®
  • 200 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 10 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 2 takjes
    biopeterselie
  • snufje
    peper en zout PORTLAND®
  • 1 tl
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®

Bereidingswijze:

Ontdooi het stoofvlees.

Pel de uien en snijd in reepjes.

Pel de look en snijd fijn.

Stoof samen glazig in een kookpot met de boter en de olijfolie.

Voeg het stoofvlees toe en bak even mee.

Giet daarna de wildfond en de rode wijn erbij en laat 35 minuten garen.

Schil ondertussen de pastinaken en snijd in zeer dunne frietjes.

Schil de wortelen.

Snijd een wortel in schijfjes en de andere in reepjes.

Was de selder en snijd in reepjes.

Voeg de wortelschijfjes en de selder toe aan het stoofvlees, kruid met peper en zout en laat meegaren.

Kook de wortelreepjes gaar in gezouten water.

Breng de veenbessen, de suiker en het water aan de kook, roer regelmatig en laat pruttelen tot een saus.

Frituur de aardappelnootjes en pastinaakfrietjes apart op 180 °C.

Schep het stoofvlees in de borden en dresseer met de veenbessensaus en de pastinaakfrietjes.

Werk af met de wortelreepjes en peterselie en serveer met de aardappelnootjes.