Everzwijnsteak met puree en chips van pastinaak, minigratins, fijne groenten en rode wijnsaus

 
Hoofdgerecht
4 personen
Gemiddeld
45 minuten (+ 1 nacht ontdooien + 20 minuten in de oven)

Everzwijnsteak met puree en chips van pastinaak, minigratins, fijne groenten en rode wijnsaus

Ingrediënten:
  • 4
    everzwijnsteaks EXCELLENCE®
  • 4
    minigratins EXCELLENCE®
  • 5
    pastinaken
  • 200 g
    miniworteltjes
  • 200 g
    groene aspergepunten
  • 2
    sjalotten
  • 180 ml
    vloeibare wildfond EXCELLENCE®
  • 300 ml
    Brunello di Montalcino DOCG
  • 65 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 1 el
    sausbinder voor donkere sauzen REGALO®
  • 5 takjes
    rozemarijn
  • snufje
    peper PORTLAND®
  • snufje
    zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Ontdooi de everzwijnsteaks.

Verwarm de oven voor op 185 °C.

Snipper de sjalotten fijn en stoof samen met 1 takje rozemarijn aan in 1 eetlepel olijfolie.

Laat de vloeibare fond en rode wijn 15 minuten inkoken op een zacht vuur.

Voeg de sausbinder toe en kruid met peper en zout.

Verwarm de frituurpan voor op 180 °C.

Schil ondertussen de pastinaken.

Snijd 3 pastinaken in blokjes en breng aan de kook in gezouten water.

Snijd de andere pastinaken in fijne schijfjes en frituur goudbruin tot chips.

Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Gril de miniworteltjes en de groene aspergepunten 7 minuten in de oven met 1 eetlepel olijfolie.

Haal uit de oven en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.

Bak de minigratins 20 minuten in de oven.

Zeef de saus en warm nog 5 minuten op.

Giet de pastinaakblokjes af, mix met 20 g boter en kruid met peper en zout.

Bak de everzwijnsteaks 4 minuten aan elke kant in 45 g boter en kruid met peper en zout.

Leg de steaks op de borden en dresseer verder met de groenten, de pastinaakpuree, de minigratins en enkele pastinaakchips.

Werk af met de saus en de takjes rozemarijn.