Everzwijnsteak met geglaceerde groenten en wildsaus

 
Wild
4 personen
Gemakkelijk
60 minuten (+ 1 Nacht ontdooien)

Everzwijnsteak met geglaceerde groenten en wildsaus

Ingrediënten:
  • 4
    everzwijnsteaks EXCELLENCE®
  • 4
    zoete aardappelen
  • 300 g
    aardappelkroketten PRIMO FRIES®
  • 1/2
    biopompoen
  • 200 g
    bosmengeling
  • 1
    raap
  • 50 ml
    room MELRO®
  • 1
    sjalot
  • 50 ml
    wildfond EXCELLENCE®
  • 1 zakje
    kant-en-klare wildsaus EXCELLENCE®
  • 4 takjes
    tijm
  • 20 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • peper PORTLAND®
  • zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de frituurpan op 150 °C.

Schil de zoete aardappelen.

Snijd met een dunschiller dunne sneetjes van 1 zoete aardappel.

Frituur enkele zoeteaardappelschijfjes tot chips gedurende 1 minuut en houd apart voor later.

Schil de raap en snijd in vieren over de lengte.

Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes.

Pel de sjalot en snipper fijn.

Doe de olijfolie in een pan.

Bak de sjalot met de pompoenblokjes en de stukken raap.

Voeg een takje tijm toe.

Breng op smaak met peper en zout.

Haal de stukken raap uit de pan en houd ze apart voor de afwerking.

Voeg de fond toe en stoof de pompoen gaar.

Voeg de room toe, mix en meng door elkaar.

Snijd de 3 overige zoete aardapelen in stukken.

Kook 20 minuten in water met een snuifje zout.

Giet af en dek af met een deksel.

Stoof de boschampignons gaar in een pan met boter.

Zet een grillpan op het vuur en smelt de boter.

Gril de steaks enkele minuten aan beide kanten.

Breng op smaak met peper en zout.

Frituur de aardappelkroketjes.

Verwarm ondertussen de kant-en-klare wildsaus en de pompoencrème.

Dresseer de pompoencrème, de zoete aardappelen, de stukken raap en de boschampignons op verwarmde borden.

Leg er enkele sneetjes everzwijnsteak op.

Werk af met de zoeteaardappelchips, de wildsaus en een takje tijm.

Serveer met de aardappelkroketten.