Eendenborst met rodebietpuree en wintergroenten

 
Hoofdgerecht
4 personen
Moeilijk
90 minuten (+ 1 nacht ontdooien)

Eendenborst met rodebietpuree en wintergroenten

Ingrediënten:
  • 600 g
    eendenborstfilet EXCELLENCE®
  • 2
    pastinaken
  • 1 bussel
    rapen
  • 1/2
    biopompoen
  • 1/2
    rodekool
  • 1
    biorodebiet
  • 1
    bio-ui
  • 2 el
    geraffineerde biokokosolie ORABELLA BIO®
  • 3 el
    lichtbruine suiker
  • 4 dl
    biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • 2 el
    viervruchtenconfituur TAMARA®
  • 1 takje
    biopeterselie
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 2 el
    vloeibare honing HONEYSUN®
  • 50 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de rodekool fijn, stoof aan in de boter en voeg de suiker, balsamicoazijn en confituur toe.

Roer goed om en laat 30 minuten garen op een zacht vuur met het deksel op de pot.

Schil de pompoen, snijd in stukken en leg op een bakplaat.

Meng met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel honing en zet 45 minuten in de oven.

Schil de rode biet, 1 pastinaak en de rapen en snijd in kleine blokjes.

Bak kort aan in 1 eetlepel olijfolie, voeg water toe zodat ze net onderstaan en kook gaar.

Giet af en mix.

Meng er nog wat extra olijfolie door als de puree te droog is en breng op smaak met 1 eetlepel honing, peper en zout.

Haal het deksel van de pot met rodekool, zodat het vocht kan verdampen.

Schil de andere pastinaak, snijd in dunne schijfjes en meng met de kokosolie et wat zout.

Leg de plakjes pastinaak naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.

Zet de oven op 180 °C, haal de stukjes pompoenstukjes eruit en steek de pastinaakplakjes erin.

Bak goudbruin in 20 minuten.

Pureer ondertussen de stukjes pompoen tot een zalf.

Bak de ontdooide eendenborstfilet op een hoog vuur: eerst 3 minuten op de kant van het vel, dan 2 minuten op de andere kant. Laat daarna rusten onder aluminiumfolie.

Snijd de ui in ringen en bak in het braadvet van de filet.

Haal de pastinaakchips uit de oven en laat afkoelen. Snijd de eendenborstfilets in sneetjes en leg op de borden.

Giet er de stukjes ui over en werk af met peterselie.

Garneer verder met de rodekool, rodebietpuree, pompoenzalf en de pastinaakchips.