Crostini met spicy beef, gembermarinade en gekonfijte look

 
Hapjes
4 personen
Moeilijk
20 minuten (+ 40 minuten koken + 3 uur marineren)

Crostini met spicy beef, gembermarinade en gekonfijte look

Ingrediënten:
  • 60 g
    rosbief
  • 1
    sjalot
  • 250 g
    look
  • 1 stuk
    biogember
  • 1 takje
    biokoriander
  • 1
    limoen
  • 150 g
    kruidenkaas VALBLANC®
  • 1
    ciabatta DÉLIPAIN®
  • 1 l
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 50 ml
    biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • 50 ml
    water
  • 2 takjes
    biotijm
  • snuifje
    peper PORTLAND®
  • snuifje
    zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Maak eerst de gekonfijte look.

Doe de teentjes look, de peper en de tijm in een pan.

Overgiet met olijfolie tot alles onder staat.

Laat 40 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, maar laat niet koken.

Giet over in een bokaal en bewaar op kamertemperatuur.

De schil van de look komt tijdens het afkoelen vanzelf los.

Bereid daarna de marinade.

Schil de gember en snijd in hele fijne stukjes.

Pel de sjalot en snipper fijn.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en gember in.

Schenk er de balsamicoazijn bij en roer de aangebakken stukjes los met een houten lepel.

Voeg het water toe en mix de saus.

Pers de limoen en voeg het sap toe.

Zeef en laat afkoelen.

Leg de rosbief in een schaal met de koude marinade, smeer de bovenkant ook in en laat 3 uur rusten in de koelkast.

Snijd intussen de ciabatta in sneetjes van een halve centimeter dik.

Toast de sneetjes en smeer er kruidenkaas op.

Kruid af met peper en zout en leg er een plakje vlees op.

Werk af met een stukje gekonfijte look en koriander.