Croque met foie gras

 
Fijnproever
2 personen
Gemakkelijk
10 minuten

Croque met foie gras

Ingrediënten:
  • 1 pak
    foie gras EXCELLENCE®
  • 2 sneetjes
    toastbrood DÉLIPAIN®
  • 1
    durondeaupeer
  • 8
    rozijnen TRADER JOE'S®
  • 20 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 2 takjes
    tijm
  • peper PORTLAND®

Bereidingswijze:

Snijd 2 sneetjes foie gras van 1 cm dik af.

Steek met een vormpje een cirkel uit de foie gras en snijd in tweeën.

Was de peer, halveer en verwijder het klokhuis.

Snijd de peer in fijne plakjes.

Snijd de korst van de sneetjes brood en halveer tot driehoekjes.

Verwarm de boter in de pan.

Bak de sneetjes brood bruin.

Verwarm de rozijnen in dezelfde pan.

Leg twee driekhoekjes brood op een bord.

Leg er de foie gras op.

Voeg wat plakjes peer en rozijnen toe.

Breng op smaak met peper.

Vervolledig de croque met de twee overige driehoekjes brood.

Werk af met tijm.