Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Crêpes Suzette

 
Pannenkoeken
+/- 8 stuks
Gemakkelijk
35 min.

Crêpes Suzette

Ingrediënten:
  • 200 g
    tarwebloem ALBONA®
  • 500 ml
    halfvolle melk MILSA®
  • 25 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • snuifje
    zout PORTLAND®
  • 2
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 2
    sinaasappels
  • 5 el
    amaretto SAN REMO®
  • 40 g + 2 klontjes
    artisanale zachte boter MARC GUISELIN®

Bereidingswijze:

Mix voor het pannenkoekenbeslag de bloem met de melk, de suiker, het zout en de eieren.

Smelt de 40 g boter en voeg die toe.

Mix tot een glad geheel.

Bak de pannenkoeken op een hoog vuur in 1 klontje boter.

Snijd de sinaasappels 'à vif'. Gebruik hiervoor een scherp mes en snijd het vruchtvlees los van de vliesjes.

Verhit 1 klontje boter in een pannetje.

Voeg de sinaasappelpartjes toe en bak even aan.

Schep de partjes uit de pan en voeg de amaretto toe.

Laat even inkoken tot de saus iets dikker wordt.

Serveer de pannenkoeken met de saus en enkele partjes sinaasappel.