Crème brulée met chocolade

 
Dessert
4 personen
Gemiddeld
20 minuten (+ 1 uur in de oven)

Crème brulée met chocolade

Ingrediënten:
  • 35 cl
    volle room MELRO®
  • 25 cl
    volle melk MILSA®
  • 16 g
    vanillinesuiker MOUNTAIN®
  • 12
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 100 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 2 el
    lichtbruine suiker
  • 2 el
    kristalsuiker MOUNTAIN®
  • 100 g
    pure chocolade CHÂTEAU®
  • 50 g
    melkchocolade CHÂTEAU®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 90 °C.

Verwarm 25 cl volle room, melk en vanillinesuiker op een matig vuur, maar laat niet koken.

Scheid de eieren, klop de eigelen los, voeg de fijnekorrelsuiker toe en meng.

Giet het roommengsel erbij, roer tot een pudding en laat 15 minuten rusten.

Breek intussen beide chocoladesoorten in stukjes en smelt au bain-marie.

Klop de overige room op.

Meng onder de chocolade tot het een stevige crème wordt.

Vul er 4 potjes mee, giet de pudding erover en plaats voor 1 uur in de oven.

Laat daarna rustig afkoelen.

Werk net voor het serveren de crèmes af met een krokante suikerlaag.

Meng daarvoor de kristalsuiker en lichtbruine suiker en maal fijn in een vijzel.

Doe in een kleine zeef en bestuif elk potje.

Karamelliseer met een gasbrander.