Couscoussalade met boontjes, pompoen en rodekool

 
Bijgerechten
4 personen
Gemiddeld
55 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Couscoussalade met boontjes, pompoen en rodekool

Ingrediënten:
  • 1/2
    biopompoen
  • 200 g
    sperziebonen ALL SEASONS®
  • 1/4
    rodekool
  • 300 g
    biocouscous BON-RI BIO®
  • 4 teentjes
    look
  • 20 g
    biopeterselie
  • 4 takjes
    biotijm
  • 200 g
    Griekse fetakaas
  • 100 g
    biostudentenhaver exotic TRADER JOE’S BIO®
  • 60 g
    gedroogde dadels TRADER JOE’S®
  • 4 el
    citroensap REGALO®
  • 6 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • snuifje
    peper PORTLAND®
  • snuifje
    zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de pompoen en snijd in blokjes van 2 op 2 cm.

Verdeel over een bakplaat met de look, tijm en 5 eetlepels olijfolie.

Bak 30 minuten in de oven en laat afkoelen.

Kook de couscous gaar volgens de instructies op de verpakking.

Maak de boontjes schoon en kook kort in gezouten water.

Giet af en houd even onder koud water zodat ze knapperig blijven.

Snijd de rodekool in dunne reepjes.

Hak de dadels grof, snijd de peterselie fijn en pers de citroen.

Meng de boontjes, de studentenhaver, de rodekool, de grofgehakte dadels en de fijngesneden peterselie onder de couscous.

Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Besprenkel met de rest van de olijfolie. Lepel er de pompoenblokjes onder en houd er enkele apart voor de afwerking. Werk af met de fetakaas.