Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Cocktail met prosecco, clementines en granaatappel

 
Cocktails
4 glazen
Gemakkelijk
30 minuten (+ enkele uren tot een nacht in de koelkast)

Cocktail met prosecco, clementines en granaatappel

Ingrediënten:
  • 520 ml
    prosecco 'Bonicelli'
  • 150 ml
    mineraalwater ROCHEVAL®
  • 7
    clementines
  • 1/4
    granaatappel
  • 150 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 10 takjes
    verse biotijm

Bereidingswijze:

Verwarm het water en los de suiker erin op.

Was een clementine en schraap wat zeste van de schil.

Voeg samen met 6 takjes tijm toe aan de siroop.

Haal van het vuur, dek af en laat enkele uren (indien mogelijk zelfs een nacht) trekken in de koelkast.

Pers daarna het sap van de andere 6 clementines en houd apart.

Pel de clementine waarvan je de zeste schraapte, verwijder de vliesjes van de partjes en houd apart.

Haal de pitjes uit de granaatappel en houd apart.

Zeef de siroop en meng met het clementinesap.

Giet in elk glas 70 ml van het mengsel en vul aan met prosecco.

Garneer met de rest van de tijm, enkele clementinepartjes en wat granaatappelpitjes.