Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Chocoladeclafoutis met hazelnoot en peer

 
Dessert
1 taart
Gemakkelijk
30 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Chocoladeclafoutis met hazelnoot en peer

Ingrediënten:
  • 60 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 3
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 60 g
    tarwebloem ALBONA®
  • snuifje
    zout PORTLAND®
  • 100 ml
    halfvolle melk MILSA®
  • 40 g + 1 klontje
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 150 g
    melkchocolade CHÂTEAU®
  • 2 el
    cacaofantasiepoeder MORENO®
  • 3 el
    vloeibare biohoning HONEYSUN BIO®
  • 1 l
    water
  • 2
    conferenceperen
  • handvol
    biohazelnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 100 g
    bioamandelen TRADER JOE'S BIO®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven zonder rooster voor op 180° C.

Klop de suiker met de eieren tot een luchtig geheel.

Voeg de gezeefde bloem en een snuifje zout toe.

Mix de amandelen heel fijn en meng eveneens onder het beslag.

Giet hier geleidelijk aan de melk bij.

Smelt de melkchocolade samen met 40 g melkerijboter au bain marie.

Giet dat bij het beslag, voeg het cacaofantasiepoeder toe en meng opnieuw.

Schil de peren en halveer ze. Verwijder het klokhuis.

Giet de honing bij het water, breng aan de kook en laat de peren een viertal minuten koken.

Haal deze uit het water, laat even afkoelen en maak ondiepe sneetjes in de bolle kant van de peren.

Vet een taartvorm in met het klontje melkerijboter.

Schik de halve peren met het snijvlak naar beneden op de bodem.

Giet het beslag in de taartvorm. Let hierbij op dat je de bovenkant van de peren niet bedekt.

Hak de hazelnoten fijn en verdeel over de bovenkant van de taart.

Bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat afkoelen op een rooster.

Serveer met een heerlijke koffie.