Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Cakejes met lychee, granaatappel en citroen

 
Dessert
8 stuks
Gemiddeld
45 minuten

Cakejes met lychee, granaatappel en citroen

Ingrediënten:
  • 6
    lychees
  • 1/3
    granaatappel
  • 1
    citroen
  • 150 g
    zelfrijzende bloem ALBONA®
  • 150 g
    kristalsuiker MOUNTAIN®
  • 32 g
    vanillinesuiker MOUNTAIN®
  • 600 ml
    room MELRO®
  • 5
    verse eieren MAMIE POULE®
  • 5 el
    volle melk MILSA®
  • 5 takjes
    verse biomunt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Breek de eieren en klop los met de suiker.

Zeef de bloem en schep samen met de melk onder de eieren.

Stort het beslag uit op een bakplaat met bakpapier en strijk glad zodat het overal even dik is.

Bak 7 minuten in de voorverwarmde oven.

Rasp wat zeste van de citroen en houd apart.

Halveer de citroen, pers het sap van een helft uit en meng onder de room.

Klop samen met de vanillineesuiker op met een garde tot het beslag heel stevig is.

Doe in een spuitzak en leg in de koelkast.

Bevochtig een propere vaatdoek en leg open.

Haal het biscuit uit de oven en leg omgekeerd op de vaatdoek.

Verwijder voorzichtig de bakplaat en het bakpapier.

Pel de lychees, verwijder de pitten en snijd in stukjes.

Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit.

Duw met een uitsteekvormpje 24 rondjes uit het biscuit.

Haal de spuitzak uit de koelkast en spuit een laagje room op 8 rondjes.

Leg er telkens een ander rondje op en druk lichtjes aan.

Herhaal nog eens en sluit af met een laagje room.

Strijk met een (palet)mes langs de boven- en zijkant van de cakejes om de overtollige room te verspreiden.

Werk af met de stukjes lychee, granaatappelpitjes, citroenzeste en muntblaadjes.