Bladerdeegsigaartjes met lam en munt

 
Hapjes
12 stuks
Moeilijk
45 minuten (+ 1 nacht ontdooien + 1 uur koelen)

Bladerdeegsigaartjes met lam en munt

Ingrediënten:
  • 125 g
    lamssteak
  • ½
    bio-ui
  • 1
    limoen
  • 25 g
    bioamandelen TRADER JOE’S BIO®
  • 2 vellen
    bladerdeeg
  • 1
    bio-ei MAMIE POULE BIO®
  • 85 g
    volle natuuryoghurt MILSANI®
  • 2 el
    artisanale gezouten boter MARC GUISELIN®
  • 1 teentje
    look
  • 2 takjes
    biomunt
  • ½ el
    cayennepeper PORTLAND®
  • 1 el
    tarwebloem ALBONA®
  • 1 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Ontdooi de lamssteaks.

Halveer de limoen.

Pel de knoflook, rasp en roer door de yoghurt.

Snipper de blaadjes van een half takje munt fijn en meng eronder.

Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels limoensap.

Zet 1 uur in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof en hak fijn.

Pel de ui, snipper fijn en stoof glazig in de olijfolie.

Snijd de lamssteaks in fijne lapjes, snijd die in fijne reepjes en snijd daarna in zo fijn mogelijke stukjes.

Blijf snijden en hakken tot het vlees op gehakt lijkt.

Doe in een kom met de ui en de helft van de amandelen.

Scheid het ei en voeg de dooier toe aan het mengsel.

Snipper de blaadjes van een takje munt fijn en doe erbij.

Kruid met peper, zout en de cayennepeper.

Meng alles goed onder elkaar.

Steek in de koelkast terwijl je het bladerdeeg voorbereidt.

Rol de vellen bladerdeeg uit, strooi er de bloem over en rol wat dunner uit.

Prik er met een vork gaatjes in en snijd elk vel in repen van 6 cm breed.

Verwijder de buitenste repen en halveer de andere zodat je er 12 overhoudt.

Smeer op elk reepje 1 eetlepel van de lamstartaar en rol op tot een sigaartje.

Smelt de boter en bestrijk er de sigaartjes mee.

Zet 15 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.

Snijd ondertussen de limoen in partjes en werk de yoghurtsaus af met enkele muntblaadjes.

Stapel de sigaartjes mooi op een schotel en werk af met de rest van de amandelen en de muntblaadjes.

Serveer de limoenpartjes en yoghurtsaus in aparte schaaltjes.