Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »
hero_teaser_purefruit_300x224_be-nl.jpg

Biovanille-ijs met crumble, rood fruit en frappuccino

 
Dessert
4 personen
Gemakkelijk
45 minuten

Biovanille-ijs met crumble, rood fruit en frappuccino

Ingrediënten:
  • 600 ml
    biovanilleroomijs MUCCI BIO®
  • 100 g
    biohaverkoekjes MILLVILLE BIO®
  • 75 g
    biopeperkoek met fructose MONARC BIO®
  • 75 g
    biohazelnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 1 dl
    halfvolle biomelk MILSA BIO®
  • 200 g
    biochocolade Fairtrade AMBIENTE BIO®
  • 250 g
    aardbeien
  • 100 g
    blauwe bessen
  • 100 g
    frambozen
  • 40 g
    biokoffie Fairtrade MARKUS BIO®
  • 10 g
    cacaofantasiepoeder MORENO®
  • 150 ml
    slagroom MELRO®

Bereidingswijze:

Maak eerst de crumble.

Verkruimel daarvoor de biohaverkoekjes met een deegrol.

Hak de biohazelnoten fijn.

Hak 50 g biochocolade fijn.

Verbrokkel de biopeperkoek in kleine stukjes.

Meng alles goed en zet aan de kant.

Was het fruit en snijd alles in tweeën, behalve de blauwe bessen.

Breek de rest van de biochocolade in stukken en doe samen met de biomelk in een pan om chocoladesaus te maken.

Laat al roerend smelten op een zacht vuur.

Zet koffie voor vier kopjes.

Verdeel de chocoladesaus over vier ijscoupes.

Schep telkens drie bollen biovanille-ijs over de chocoladesaus en werk af met de crumble en het fruit.

Schep een bol biovanille-ijs in 4 grote koffietassen en giet de koffie over het ijs.

Verdeel de slagroom over de koffie en werk af met cacaofantasiepoeder.