Biet Wellington met champignons en noten

 
Hoofdgerecht
4 personen
Moeilijk
25 minuten (+ 35 minuten in de oven)

Biet Wellington met champignons en noten

Ingrediënten:
  • 1 rol
    bladerdeeg
  • 4
    biorodebieten
  • 450 g
    bosmengeling
  • 450 g
    boschampignons
  • 50 g
    biowalnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 2
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 2 el
    tarwebloem ALBONA®
  • 2 el
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 1/2 plantje
    biopeterselie
  • 1 el
    biobieslook
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de rode bieten in plakjes en hak de champignons fijn.

Bak de champignons in 1 eetlepel boter op een middelhoog vuur.

Hak de walnoten en de peterselie heel fijn in een blender.

Breek een ei, klop los, roer onder het noten-peterseliemengsel en kruid met peper en zout.

Het mengsel moet kleverig en niet waterachtig zijn.

Voeg de champignons toe en meng, dek af met folie en laat afkoelen in de koelkast.

Strooi de bloem over het werkvlak, rol het bladerdeeg uit en snijd er een groot vierkant uit.

Prik er gaatjes in en smeer in het midden een streep van 10 cm breed met de helft van het champignonmengsel. Houd de randen vrij om het deeg te kunnen dichtvouwen.

Zet de plakjes rode bieten rechtop en achter elkaar op de vulling en bedek met de rest van het champignonmengsel.

Vouw het deeg dicht en maak er een pakketje van.

Laat de randen van het deeg 1 cm overlappen.

Snijd het overtollige deeg weg en druk de randen goed aan.

Scheid een ei, klop de dooier los en bestrijk er de bovenkant van het pakketje mee.

Maak aan de naden van het deeg enkele gaatjes waaruit de damp kan ontsnappen.

Zet 35 minuten in de oven.

Bak ondertussen de bosmengeling in de rest van de boter en kruid met peper en zout.

Snijd de bieslook fijn.

Snijd het pakketje bladerdeeg in dikke schijven.

Dresseer op de borden met de bosmengeling en werk af met bieslook.