Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Appelbeignets

 
Dessert
4 personen
Gemakkelijk
30 minuten

Appelbeignets

Ingrediënten:
  • 5
    stoofappels
  • 1
    citroen
  • 100 g
    bioamandelen TRADER JOE'S BIO®
  • 2
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 450 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 300 g
    zelfrijzende bloem
  • 1 blikje
    pils BUVAL®
  • 220 ml
    maïsolie ORABELLA®
  • 1 snuifje
    zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Schil de appels en verwijder het klokhuis.

Snijd in ringen van ongeveer 1 centimeter dik.

Halveer de citroen en pers uit.

Besprenkel de appelschijfjes met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Maak ondertussen het beslag door de bloem te zeven in een diepe kom.

Meng met 300 g suiker, de maïsolie, het bier en een snuifje zout.

Doe de amandelen in de keukenrobot en maal fijn tot poeder.

Voeg toe aan het beslag.

Breek en scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het mengsel.

Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door het beslag.

Doe de overige suiker in de keukenrobot en maal enkele minuten op de hoogste stand om bloemsuiker te maken.

Controleer af en toe of de suiker al fijn genoeg is.

Houd apart om later over de appelbeignets te strooien.

Wentel de appelschijfjes door het beslag.

Frituur in porties van 3 à 4 stuks tegelijk op 175 °C in een frituurpan of een diepe pan.

Haal met een spatel of vork voorzichtig uit de olie en laat even uitlekken op een vel keukenpapier.

Bestrooi rijkelijk met bloemsuiker en serveer warm.

Tip: Haal eerst het mandje uit de frituurpan. Zo voorkom je dat de beignets tijdens het frituren vastkleven in het netje.