Aperitiefglaasje met gerookte wildham

 
Hapjes
4 personen
Gemiddeld
40 minuten (+ 1 uur in de oven + 4 uur in de koelkast)

Aperitiefglaasje met gerookte wildham

Ingrediënten:
  • 3 sneetjes
    gerookte wildham EXCELLENCE®
  • 2
    trostomaten
  • ¼
    biocourgette
  • 40 g
    Parmezaanse kaas CASALE®
  • 65 g
    mascarpone MILSANI®
  • 1
    bio-ei MAMIE POULE BIO®
  • 1 el
    biopijnboompitten TRADER JOE'S BIO®
  • 1 takje
    biobasilicum
  • 2 sprietjes
    biobieslook
  • 1/2 teentje
    look
  • 1/2 el
    citroensap REGALO®
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 80 °C. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Snijd de courgette in blokjes. Snipper de look fijn en meng met de stukjes tomaat en courgette, de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder olie. Leg de sneetjes ham tussen 2 vellen bakpapier en 2 bakplaten, zodat ze niet opkrullen en zet 1 uur in de oven. Vul vier glaasjes met de groentemengeling. Scheid het ei en meng de dooier met de mascarpone en geraspte kaas. Klop het eiwit op met wat zout tot er pieken ontstaan en schep onder het mascarponemengsel. Giet in de glaasjes, dek af met folie en plaats 4 uur in de koelkast. Snipper de basilicum fijn. Werk af met pijnboompitten, fijngesnipperde basilicum en bieslook, ham, peper en zout.