Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

 
Hapjes
4 personen
Gemakkelijk
40 minuten

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Ingrediënten:
  • 60 g
    gerookte spekreepjes DÉLIFIN®
  • 200 g
    bloemkool
  • 1
    sjalot
  • 15 g
    biobieslook
  • 15 g
    biowalnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 3 sneetjes
    wit toastbrood DÉLIPAIN®
  • 1 blokje
    vetarme kippenbouillon PORTLAND®
  • 125 ml
    culinaire room MELRO®
  • 2 el
    Bratella bakken en braden BRATELLA®
  • 1 el
    bio-olijfolie EL CULTIVADOR BIO®
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Schil de sjalot, snipper fijn en stoof glazig in de olijfolie.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes, spoel en roerbak 5 minuten mee.

Voeg 2 dl water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.

Doe na 10 minuten de room erbij en laat nog 5 minuten koken.

Mix het geheel tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.

Laat een beetje afkoelen en verdeel het mengsel over 4 glaasjes.

Zet de glaasjes in de koelkast om verder af te koelen.

Rooster de walnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak grof en houd apart.

Snipper de bieslook fijn en houd apart.

Snijd het wit van het toastbrood in reepjes of driehoekjes. Bak aan beide kanten goudbruin in de boter en laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Bak de spekblokjes in dezelfde pan. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Haal de glaasjes uit de koelkast en werk af met de spekblokjes, walnoten, bieslook, stukjes toast en wat peper.