hero_teaser_vitofluor_300x224_be-nl.jpg

Aardappelpuree met broccoli, linzen en tomatensaus

 
Hoofdgerecht
4 personen
Gemakkelijk
45 minuten

Aardappelpuree met broccoli, linzen en tomatensaus

Ingrediënten:
  • 30 g
    zoute pinda’s TRADER JOE’S®
  • 1 blikje
    linzen KING’S CROWN®
  • 1 fles
    biopassata PALAZZO BIO®
  • 1
    broccoli
  • 1,2 kg
    Nicola-aardappelen
  • 2
    sjalotten
  • 3 teentjes
    knoflook
  • 20 g
    biopeterselie
  • 1 el
    paprikapoeder PORTLAND®
  • 2 el
    biohoning HONEYSUN BIO®
  • 30 g
    bioboter MARC GUISELIN BIO®
  • 1 dl
    volle melk MILSA®
  • 1 el
    dijonmosterd REGALO®
  • 3 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 1 el
    biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Breng in een kookpot gezouten water aan de kook.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken.

Doe in het kokend water en kook gaar.

Giet af en voeg de melk, boter en dijonmosterd toe.

Pureer de aardappelen met een pureestamper.

Hak de pindanoten fijn en voeg toe aan de puree voor een extra crunch.

Breng op smaak met peper en zout.

Pel de knoflook en sjalotten en snipper beide zeer fijn.

Verhit de olijfolie in een pan.

Houd een beetje van de versnipperde sjalotten apart om nadien te garneren en doe de rest samen met de knoflook in de pan.

Stoof glazig.

Voeg de passata, 2 eetlepels honing en 1 eetlepel balsamicoazijn toe.

Laat de linzen uitlekken en voeg toe aan de tomatensaus.

Breng op smaak met peper, zout en een beetje paprikapoeder.

Laat alles op een zacht vuur pruttelen.

Breng opnieuw gezouten water aan de kook.

Was de broccoli en snijd in kleine roosjes.

Kook beetgaar in zo’n 5 minuten.

Giet af en laat uitlekken.

Houd een deel van de roosjes apart om later te garneren en meng de rest voorzichtig onder de puree.

Houd enkele takjes peterselie apart om nadien te garneren en hak de rest fijn.

Werk de puree af door er nog enkele roosjes broccoli op te schikken en er wat versnipperde sjalotten en fijngehakte peterselie over te strooien.

Serveer met de linzen-tomatensaus en garneer met nog enkele takjes peterselie.

Werk het geheel af met nog wat peper en paprikapoeder.