Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »
kaffeewelt_header_960_328.jpg

Branden

De groene ruwe bonen worden als bulkgoed of in zakken uit het land van herkomst naar Duitsland gebracht. Meteen daarna worden de bonen geroosterd, omdat alleen verse ruwe koffies voor onze melanges in aanmerking komen. Het roosteren van de koffiebonen is een complex procedé, waarbij het resultaat van ons eindproduct op veel manieren beïnvloed kan worden. De duur en de temperaturen tijdens het roosteren hangen ook altijd af van de kwaliteit van de aparte bonensoorten en van de smaak die we voor onze koffiemelange op het oog hebben. Daarom zijn ervaring en de specifieke samenstelling van de bonensoorten van kapitaal belang voor de kwaliteit van de koffie.


De koffiemerken van ALDI krijgen hun smaak in een roosteringsprocedé bij lage temperatuur. De koffiebonen worden langzaam omzichtig geroosterd en daarna onmiddellijk weer tot op de gewone temperatuur afgekoeld, zodat de bonen door de resterende hitte niet verder bruin kunnen worden.


Een heel lange trommelroostering volgens de Italiaanse traditie zorgt er bij onze ongebroken bonen voor, dat ze diep donker worden en de koffie een krachtige volle smaak krijgt, zoals bijv. bij onze Italiaanse Espresso Moreno. Tijdens het hele roosterproces komen er 800 verschillende aromatische stoffen vrij, die voor een onvergetelijke koffiesmaak zorgen.