Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Eerlijke handel

Ondersteunen van eerlijke handel

Aldi verkoopt uitsluitend rozen die afkomstig zijn uit eerlijke handel. Alle rozen van ALDI België zijn 100% Fairtrade. En dit 365 dagen per jaar. Dankzij dit engagement van ALDI met Fairtrade Belgium zijn de telers en hun arbeid(st)ers in Afrika verzekerd van steun op lange termijn.

 

Wij bieden onze klanten een aantal Fairtrade-gecertificeerde producten aan. Kleine boeren en arbeiders in Afrika, Zuid-Amerika en Azië hebben baat bij eerlijke handel. De prijzen voor grondstoffen zoals cacao, suiker, koffie of rijst fluctueren sterk. Bij Fairtrade ontvangen boeren en producenten een vaste minimumprijs voor hun grondstoffen, zodat zij steeds hun productiekosten kunnen dekken en zo de toekomst van hun families verzekeren. Bovendien ontvangen de gemeenschappen van producenten een Fairtrade-premie voor het realiseren van maatschappelijke projecten, zoals bijvoorbeeld voor de bouw van scholen, waterputten, gezondheidscentra, wegen of voor andere investeringen in de lokale infrastructuur.

 

Fairtrade legt samen met vertegenwoordigers van kleine boeren en arbeiders, uniforme en bindende normen vast op het sociaal en ecologisch vlak, en laat de telers regelmatig inspecteren door onafhankelijke deskundigen. Daarmee draagt Fairtrade ​​actief bij aan de verbetering van de leef- en werkomstandigheden.

 

Meer informatie: