Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Cacao

Duurzame cacao

Chocolade, pralines, gebak of chocopasta: voor ALDI wordt jaarlijks een groot aantal producten met cacao geproduceerd. De meerderheid van de cacao wordt geteeld door kleine boeren. De teelt en de oogst van cacaobonen in West- en Centraal-Afrika, Centraal-Amerika en Oost-Azië zijn zeer veeleisend en vinden vaak plaats onder moeilijke economische en ecologische omstandigheden.

 

ALDI is zich bewust van deze uitdagingen en ondersteunt de ontwikkeling en implementering van sociale, ecologische en economische normen in de teelt en verwerking van cacao.

 

Omschakeling naar uitsluitend gecertificeerde cacao voor onze eigen merken

Sinds begin 2018 zal ALDI alle eigenmerkproducten uit het assortiment zoetwaren (gebak, pralines, chocolade, seizoensartikelen), ijs, ontbijtgranen, evenals actie-artikelen en alle andere producten met een aanzienlijk aandeel cacao (vb. chocopasta, chocomousse) omschakelen naar duurzaam gecertificeerde cacao (Fairtrade, Rainforest Alliance Certified of UTZ).

 

Ons internationaal cacao-inkoopbeleid

De ALDI Nord groep is actief in negen Europese landen. Onze internationale principes en voorschriften met betrekking tot cacao hebben we voor de volledige ALDI Nord groep vastgelegd in ons internationaal cacao-inkoopbeleid.

 

Hierin engageren we ons ter bevordering van een duurzame cacaoteelt en ter verbetering van de levens- en arbeidsomstandigheden van cacaoboeren en hun families op de lange termijn. Internationaal zullen alle ALDI Nord landen sinds begin 2018 hun eigenmerkartikelen met cacao omschakelen op duurzaam gecertificeerde cacao (Fair Trade, Rainforest Alliance Certified of UTZ).

 

Ons engagement in het Forum Duurzame Cacao

Ons engagement bij het opzetten van duurzame cacaoteelt en transparantie in de productieketen breiden we verder uit. ALDI is sinds 2015 actief lid van het 'Forum Nachhaltiger Kakao' (FNK, een Duits multi-stakeholder initiatief om duurzame cacao te bevorderen). Het doel is het behoud van natuurlijke hulpbronnen waarbij ook de economische aspecten in acht genomen worden. Daarnaast draagt het FNK bij aan betere leefomstandigheden en beroepsperspectieven voor de families. Het FNK werkt hierbij nauw samen met de producerende landen.

 

Vanuit ons engagement in het 'Forum Nachhaltiger Kakao' ondersteunen wij onder andere het project PRO PLANTEURS. In onderstaande film van het FNK komt u meer te weten over het project PRO Planteurs.

 

 

Meer informatie vindt u in ons

 

 

Externe bronnen: